Elétrico 28

Resereportage skrivet för Ving, 2016.

Elétrico 28 – med spårvagn genom Lissabon

Det finns många sätt att upptäcka Lissabon på. Till fots, i en tuk-tuk eller till och med på cykelsadeln. Men frågan är om inte det bästa sättet är att hoppa på Elétrico 28, den karaktäristiska gula spårvagnen som i över hundra år enträget snirklat sig fram genom Lissabons stadsdelar.

Precis som Rom är Lissabon byggt på sju kullar, vilket gör att många av stadens gator är för branta för motorfordon. Därför har man också tre bergbanor och en hiss som knyter ihop de olika stadsdelarna. Och så har vi spårvagnarna. Det finns fem olika linjer, men den mest klassiska av dem alla är Elektriska 28:an.

De snäva hörnen och branta lutningarna på sträckan genom Lissabons historiska centrum passar inte moderna spårvagnar, så det är bara de klassiska singelvagnarna från 1930-talet som kan färdas på de backiga spåren. I de flesta andra städer skulle dessa spårvagnar bara kunna ses på museum, här är de en viktig kugge i stadens lokaltrafik.

E28:an passerar flera av Lissabons mest intressanta historiska sevärdheter, men även många av stans dolda pärlor. Här kommer man nära vardagslivet och, om man så vill, stadens själ. Med en 24-timmarsbiljett går det alldeles utmärkt att hoppa på och av som man vill. Lite som en hop on/hop off-buss, men charmigare och något mindre turistigt. Men det ska sägas på en gång: det här är ingenting för den som går igång på japanska snabbtåg som aldrig avviker en millimeter från tidtabellen. Gillar man däremot gammeldags charm och personlighet är det alldeles underbart.

Martim Moniz
Lissabon är turistvänligt utan att vara tillrättalagt. Vackert, på sina håll lite ruffigt men väldigt charmigt. Precis detsamma kan sägas om de gamla spårvagnarna. De knirrar, knarrar, knirrar fram genom smala gränder och över stora torg, uppför backar, nedför backar. Förbi vackert kaklade fasader, längs med trottoarernas vita stenläggningar och över torgens vågmönstrade mosaik.

Elétrico 28 utgår från torget Martim Moniz mitt i stan. Vid mitt besök i Lissabon bor jag på det utmärkta Hotel Mundial som har ett perfekt läge vid just detta torg. Så mitt elektriska äventyr börjar precis utanför lobbyn. Det första som slår mig när jag kliver ombord är den tjusiga inredningen i trä, som direkt ger en känsla av att ha förflyttats bakåt i tiden. På väggen bakom föraren står det att vagnen har plats för 20 sittande och 38 stående, men ofta är det betydligt fler. Vilket dessvärre skapar en inbjudande miljö för ficktjuvar, så se upp.

Alfama
Vi lämnar Martim Moniz bakom oss och glider långsamt via Graça mot Alfama. Vill man beundra de vackra kakelväggarna i kyrkan São Vicente de Fora hoppar man av vid hållplatsen med samma namn. Och den som har turen att vara här på en tisdag eller lördag får inte missa Feira da Ladra, den stora loppmarknaden som sedan urminnes tider hållits på Campo de Santa Clara alldeles i närheten. Här kan man köpa, eller sälja, allt.

Men även om du är här någon annan veckodag är det värt att stanna till och utforska denna charmigt slitna stadsdel. Alfama är den äldsta delen av Lissabon, en medeltida stadsdel med mysiga kvarter och labyrintlika gator. Husen står tätt runt de branta gatorna på sluttningen nedanför borgen Castelo de Sao Jorge, och tvättlinorna hänger över gränderna i bästa Lady & Lufsen-stil.

Här finns många spännande tavernor och kvartersbutiker, ofta i form av – bokstavligen – hål i väggen. Missa inte heller Sé-katedralen med sina två ståtliga klocktorn, och om du gillar vackra utsiktsplatser kan du plocka fram kameran vid Largo das Portas do Sol eller Miradouro de Santa Luzia. Den som orkar ta sig upp till borgen belönas med stans kanske allra bästa utsikt.

Baixa
Den elektriska 28:an rasslar vidare nedför de sluttande gatorna och ibland, känns det som, nästan genom lokalbefolkningens vardagsrum. Plötsligt kränger spårvagnen runt ett hörn och vi är tillbaka i Baixa, ”den lägre staden”, Lissabons downtown och kommersiella centrum. Här finns mycket att se, så jag hoppar av på Rua da Conceição och ägnar en stund åt att utforska Baixas boulevarder, gågator och torg till fots.

Platser som Avenida da Liberdad, Rua Augusta, Rossiotorget och Praça do Comércio bjuder på vackra stensättningar, nyklassicistiska byggnader, tjusiga statyer och fontäner. Ett annat måste är den vackra nygotiska Santa Justa-hissen, som förbinder Baixa med det högre belägna Bairro Alto. På plattformen högst upp väntar en fantastisk utsikt över Baixa.

Chiado
Vi hoppar återigen på 28:an som gnisslande börjar klättra upp mot det eleganta, sofistikerade Chiado. Här finns det gott om teatrar, bokhandlare, tjusiga caféer, gallerier och modebutiker. Ett bra ställe att hoppa av är på det livliga torget Largo do Chiado. Här kan man insupa folklivet, beundra områdets art noveau-fasader och kanske ta en kaffe på stans mest kända fik: A Brasileira.

Bairro Alto
Spårvagnen liksom klämmer sig in på de smala gatorna och gränderna när vi nu har kommit till de högt belägna kvarteren, Bairro Alto. Vi har hamnat i de mysiga gamla bohemkvarteren, traditionellt befolkade av stadens konstnärer och författare. Idag är det ett av Europas bartätaste kvarter med små barer överallt längs de snirkliga kullerstensgränderna. Om Baixa är som livligast på dagtid så är det här det händer på kvällarna.

Bairro Alto bjuder på ett intensivt och otvunget nattliv. På trendiga Rua do Norte trängs små coola butiker med mysiga jazzbarer och en och annan kubansk bar där salsamusiken strömmar ut genom fönstren. När jag försöker beställa en take away-kaffe möts jag av oförstående blickar. Men att beställa en take away-caipirinha är inga problem. Sedan är det bara att mingla vidare i folkmyllret ute på gatan.

Prazeres
Om klockan ännu inte hunnit bli caipirinha-dags, och du är sugen på att se mer av Lissabon, är det bara att hoppa på spårvagnen igen och fortsätta till Prazeres. Du kommer då passera såväl parlamentsbyggnaden i São Bento som basilikan i Estrela. Åker du hela vägen till ändstationen kan du besöka den praktfulla kyrkogården Cemitério dos Prazeres. Kyrkogården är nästan som en stad i staden och inrymmer bland annat Europas största grav. Väl värt ett besök, men förslagsvis sitter du snart på Elektriska 28:an igen, på väg tillbaka till de mer livsbejakande delarna av Lissabon.


== ELÉTRICO 28 ==

  • Invigdes 1914.
  • Går från Martim Moniz till Prazeres.
  • Total körsträcka ca 7 km, 35 hållplatser.
  • Går med 10-15 min intervall mellan 06 och 23.
  • 20 sittplatser och 38 ståplatser.
  • Biljett kan köpas av föraren men förköpt 24-timmarskort eller ”Lisboa Card” rekommenderas.
  • Se upp för ficktjuvar!